REZERVARI BULGARIA: 0241-540614, 0341-174820, 0722-553151, 0744-543949, 0766-374787, bulgaria@estival.ro
LITORAL ROMANIA :0241-540614, 0241-547837, 0341-174820, 0766-374787 litoral@estival.ro
SUPORT ONLINE: BULGARIA:
, CROATIA/GRECIA/TURCIA:
AGENTIE BUCURESTI :021-4110604, 021-3105215, 0764-403306, 0764-403307
GRECIA - PELERINAJ TURISTIC SI RELIGIOS
Sofia | Salonic | Insula Evia | Atena | Patras | Insula Corfu | Kalambaka | Meteora
Transport Autocar Interra | 8 zile | de la 549 Euro
PROGRAMUL EXCURSIEI
Ziua 1 | Bucuresti – Sofia – Salonic
Plecare din Bucuresti – Piata Victoriei ora 05:00 pe traseul: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Salonic. Vizitam capitala Bulgariei, Sofia – unul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic si pietonal impreuna cu insotitorul de grup: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha - artera comerciala si Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski (a doua ca marime din Balcani). Excursia continua spre Grecia. Seara, sosire in zona Salonic si cazare hotel Vergina 3* sau similar.
Ziua 2 | Salonic – Manastirea Kato Xenia – Manastirea Sf David – Insula Evia
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur de oras Salonic, atat pietonal cat si cu autocarul, din care nu vor lipsi nici obiective precum: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas). Continuam apoi spre sud pana in apropierea orasului Almyros unde vom vizita Manastirea Kato Xenia - manastirea adaposteste icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Străina” (Panaghia Xenia) si o parte din Braul Maicii Domnului. Continuam apoi catre Insula Evia. Inainte de cazare de vom opri pentru a vizita Manastirea Sf David - de aproape cinci veacuri, muntele Teletriului din insula Evia adaposteste la poalele sale, in mijlocul unei paduri dese de pini si brazi, Manastirea Cuviosului David „Batranul”; Manastirea a fost zidita in jurul anului 1540 de catre tanarul pustnic Cuviosul David, pe ruinele vechii biserici a Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos. Cazare hotel Thalassa 3* sau similar Insula Evia.
Ziua 3 | Insula Evia – Manastirea Sf Ioan Rusul - Atena
Mic dejun. Incepem ziua cu o vizita la Manastirea Sfantul Ioan Rusul unde, de la jumatatea veacului XX, cinstitele moaste ale Sfantului Ioan Rusul sunt asezate spre inchinare in biserica mare din localitatea Prokopion de pe insula Evia. Continuam apoi catre Atena, unde vom face un tur panoramic Atena, care va cuprinde obiective precum: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia. Ziua se va incheia cu o vizita cu ghid local de limba romana pe Acropole (biletul de intrare se achita la fata locului). Seara, timp liber la dispozitie in Atena. Cazare hotel International 3* sau similar Atena.
Ziua 4 | Atena - Insula Eghina: Manastirea Sf. Nectarie – Canalul Corinth - Loutraki
Mic dejun. Dimineata devreme, plecare spre portul Pireu pentru imbarcare pe ferry-boat si traversare catre Insula Eghina unde vom vizita Manastirea si Catedrala Sf. Nectarie Taumaturgul, mare vindecator si facator de minuni; moastele acestuia se pastreaza in interiorul manastirii, fiind puse spre inchinarea pelerinilor ce vin cu credinta la acestea. Parasim Insula Eghina pentru a ne indrepra catre Canalul Corinth - un canal artificial care leaga Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee. Canalul taie Istmul Corint si separa Peloponezul de restul Greciei. Continuam catre zona Loutraki din Peloponez, unde ne vom caza. Cazare la hotel Bacos 3* sau similar Loutraki.
Ziua 5 | Loutraki – Catedrala Sf Apostol Andrei - Igoumenitsa
Mic dejun. Pornim catre Patras pentru a vizita Catedrala Sf Apostol Andrei. Catedrala Sfantul Andrei din Patras a fost intemeiata in anul 1908, de catre regele George I, sfintita in anul 1974 (de catre mitropolitul orasului, episcopul Nicodim) si are o arhitectura impresionanta de influenta bizantina. Domul central al bisericii are o inaltime de 46 de metri, iar pe bolta acestuia se inalta o cruce de cinci metri, placata in intregime cu aur. Interiorul bisericii este imbracat cu minunate picturi bizantine si icoane. Putand gazdui mai bine de 5.500 de credinciosi, Biserica Sfantul Andrei din Patras este una dintre cele mai mari biserici din Balcani. Calatorii ajunsi aici se pot inchina Cinstitului Cap al Sfantului Andrei, precum si unei bucati din crucea in forma de X, pe care acesta a fost rastignit. Continuam catre Igoumenitsa, unde ne vom caza. Cazare la hotel Astoria 3* sau similar Igoumenitsa.
Ziua 6 | Igoumenitsa – Corfu – Biserica Sf Spiridon - Kalambaka
Mic dejun. Ne indreptam catre Portul Igoumenitsa pentru a ne imbarca pe ferry-boat-ul cu destinatia Insula Corfu. Fiind cea mai nordica din insulele Ionice, Corfu este situata mai aproape de Italia si de Albania, iar ca urmare a acestei vecinatati, insula a dobandit o anumita sofisticare si un farmec nonconformist. De la capitala impunatoare, la statiuni animate pana la satele de munte linistite, insula te vrajeste cu uluitoarele sale peisaje cu ape turcoaz, plaje aurii si vegetatie luxurianta. Vom vizita aici Biserica „Sfantul Spiridon”, cea mai renumita biserica din Corfu si construita in anul 1589. Catedrala este o bazilica cu o nava centrala si cu un turn clopotnita foarte inalt, ce se vede de aproape oriunde din oras. Biserica este pictata in stil renascentist, reprezentand scene din viata Sfantului Spiridon. Lasam in urma frumoasa insula si ne imbarcam inapoi pe ferry-boat-ul ce ne va duce spre continent. Coboram la Igumenitsa si ne indreptam catre Kalambaka. Cazare la hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka.
Ziua 7 | Kalambaka – Manastirea Sf Stefan – Manastirea Varlaam - Salonic
Mic dejun. Astazi vom vizita doua dintre minunatiile ce compun Complexul Monahal Meteora, inclus in patrimoniul Unesco: Manastirea Sf Stefan - mai luminoasa si mai incapatoare decat celelalte asezaminte de la Meteora, Manastirea „Sfantul Stefan” vegheaza de veacuri pe stancile Meteorelor, asemenea unei vechi cetati; Manastirea Varlaam - modesta ca suprafata, dar impozanta, Manastirea Varlaam se afla de-a lungul drumului principal, intre Rousanou si Marea Meteora, pe o solida stanca inalta de 373 metri. Continuam apoi catre Salonic, unde ne vom caza. Seara, sosire in zona Salonic si cazare hotel Vergina 3* sau similar.
Ziua 8 | Salonic – Manastirea Rila din Bulgaria – Bucuresti
Mic dejun. Parasim Grecia astazi si continuam spre Bulgaria unde vom vizita Manastirea Rila – cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria, situata la o altitudine de peste 1.100m la poalele muntilor Rila. Manastirea are o arhitectura unica si se infatiseaza din exterior ca o adevarata fortareata cu ziduri inalte de aparare. Odata pasiti in interior vom descoperi o adevarata capodopera a arhitecturii locale: arce si coloane, scari de lemn, balcoane sculptate si peste 300 de chilii monahale. Plecam apoi catre casa si ajungem in Bucuresti seara tarziu.
Date de plecare: 28 Martie, 07 Noiembrie
Tarife: calculate pentru un grup de minim 30 platitori
Ø 549 Euro adult loc in camera dubla
Ø 529 Euro adult a 3-a persoana pat suplimentar in camera dubla
Ø 489 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti
Ø 749 Euro adult loc in camera single
Servicii incluse:
· Transport cu autocar propriu pe toata durata programului
· Cazare 7 nopti cu mic dejun la hoteluri 3* astfel:
o 2 nopti in Salonic hotel Vergina 3* sau similar
o 1 noapte in Insula Evia hotel Thalassa 3* sau similar
o 1 noapte in Atena hotel International 3* sau similar
o 1 noapte in Loutraki hotel Bacos 3* sau similar
o 1 noapte in Igoumenitsa hotel Astoria 3* sau similar
o 1 noapte in Kalambaka hotel Kosta Famissi 3* sau similar
· Tururi de oras Sofia, Atena, Salonic
· Ghid local de limba romana pentru vizita la Acropole (biletul de intrare se achita separat la fata locului)
· Excursiile si vizitele prevazute in program: Manastirea Kato Xenia, Insula Evia cu Manastirea Sf David si Manastirea Sfantul Ioan Rusul, Insula Eghina cu Manastirea si Catedrala Sf. Nectarie Taumaturgul, Canalul Corinth, Patras cu Catedrala Sf Apostol Andrei, Insula Corfu cu Biserica Sf Spiridon, Kalambaka, Complexul Monahal Meteora cu Manastirea Sf Stefan si Manastirea Varlaam, Manastirea Rila
· Ferry boat Pireu – Insula Eghina – Pireu
· Ferry boat Glyfa – Agiokampos
· Ferry boat Igoumenitsa - Corfu
· Insotitor de grup
Servicii neincluse:
· Asigurare medicala de calatorie si asigurare storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
· Taxe de oras (se achita la receptia hotelului)
· Intrarile la obiectivele turistice
· Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, etc: recomandat 25-30 Euro/persoana/circuit
· Excursii optionale
Transferuri la aeroportul Otopeni/Piata Victoriei din urmatoarele orase:
• Constanta (50 Euro/pers.), Medgidia (45 Euro/pers.), Cernavoda (45 Euro/pers.), Fetesti (45 Euro/ pers.), Slobozia (50 Euro/pers.)
• Iasi (50 euro/pers.), Targu Frumos (50 euro/pers.), Roman (45 euro/pers.), Bacau (40 euro/pers.), Onesti (45 euro/pers.), Adjud (35 euro/pers.), Focsani (30 euro/pers.), Buzau (25 euro/pers.), Urziceni (23 euro/pers.)
• Brasov (40 Euro/pers.), Predeal (35 Euro/pers.), Sinaia (35 Euro/pers.), Campina (30 Euro/pers.), Ploiesti (25 Euro/pers.)
• Craiova (50 euro/pers.), Pitesti (32 euro/pers.)
INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL DIN PROVINCIE
Ø Transferul se rezerva odata cu pachetul turistic DOAR la cererea expresa a turistului! Ulterior acesta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
Ø Tarifele mentionate mai dus sunt pe persoana, valabile pentru ambele sensuri (dus-intors).
· TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de INTERRA cu ajutorul partenerilor sau cu masini proprii. Daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doar la cerere si doar daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
· Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
· Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau Tour Operator-ului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Tour Operatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor, care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
· Transferurile sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri SAU cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri). Pasagerii vor fi anuntati cu 2-3 zile inainte de plecare care sunt detaliile finale legate de transfer (loc de preluare, ora, mijloc de transport).
· La returul din excursie turistii care beneficiaza de transfer vor primi cu 1-2 zile inainte de retur, pe numarul de telefon transmis la rezervare, voucher-ul de transfer (in cazul in care acesta se realizeaza cu ajutorul companiilor de transport partenere; in caz contrar, pasagerii vor fi asteptati la aeroport de catre soferii nostri, cu placuta cu Interra).
· Daca Tour Operatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
· Tour Operatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
· Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
· Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.
DOCUMENTE DE CALATORIE
· Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
· Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
· Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90
zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
· Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
· Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
· In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
· Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
· Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.
FOARTE IMPORTANT !!!! DOCUMENTE NECESARE PENTRU MINORI
• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces. Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.
• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.
• Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.
ATENTIE! Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.
CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI
· Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
· Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
· Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
· Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
· Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
· Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.
INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:
· Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi, respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
· Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
· Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
· Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
· Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.
PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:
· In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, INTERRA aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, INTERRA poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
· Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.
TURIST: Am luat la cunostinta si sunt de acord cu programul turistic si cu cele mentionate mai sus:___________________
BUCURESTI | COMPLEX PROSPER, CALEA 13 SEPTEMBRIE, NR. 221-225 | 021-4110604 021-3105215 0764-403307 0764-403306 | |
CONSTANTA | STEFAN CEL MARE NR.35-37 - CASA MODEI | 0241-521242 0341-174819 0764-403302 0764-403300 | |
CONSTANTA | BULEVARDUL TOMIS NR.279,BL.T7,PARTER | 0241-642648 0241-550125 0764-403301 0764-403305 | |
MANGALIA | SOS. CONSTANTEI NR. 50 | 0241-754550 0764-403303 | |
OFERTE CURENTE
Informatii utile
- Protectia Consumatorului - ANPC
- Contractul cu Turistul
- Conditii rezervare bilete
- Conditii generale
- Contract colaborare
- Anexa Early Booking
- CONDITII ASIG. SKY SNOWB SANIE
- CONDITII ASIGURARE BAGAJE
- CONDITII ASIGURARE MEDICALA
- CONDITII ASIGURARE SKI
- CONDITII ASIGURARE SNOWBOARD
- CONDITII ASIGURARE STORNO
- PUNCTE FRONTIERA ROMANIA TELEFOANE UTILE