REZERVARI BULGARIA: 0241-540614, 0341-174820, 0722-553151, 0744-543949, 0766-374787, bulgaria@estival.ro
LITORAL ROMANIA :0241-540614, 0241-547837, 0341-174820, 0766-374787 litoral@estival.ro
SUPORT ONLINE: BULGARIA: , CROATIA/GRECIA/TURCIA:
AGENTIE BUCURESTI :021-4110604, 021-3105215, 0764-403306, 0764-403307
E.A.U.-DUBAI in imagini
DUBAI
Emiratele Arabe Unite este o federatie formata din sapte emirate suverane: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ras Al-Khajmah si Fujairah, dintre care cele mai importante sunt Dubai si Abu Dhabi – ultima gazduieste capitala federatiei. Emiratele Arabe sunt dominate de desert, in acelasi timp insa este o tara a peisajelor cu contrast, de la dunele de nisip care inspira calatorul la oazele bogate, de la muntii stancosi la campiile fertile si plaje intinse cu nisip fin.
INFORMATII :
Istoria : Cele șapte emirate de coastă au fost considerate de drept ale Regatului Unit, printr-un tratat din secolul al XIX-lea, pentru apărarea teritoriului și organizarea afacerilor externe. La 2 decembrie 1971, după ce emiratele (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah și Fujairah) și-au câștigat independența, s-au unit formând Emiratele Arabe Unite.
Politica: Emiratele Arabe Unite formează o federație de șapte state, care sunt conduse de un monarh absolut sau șeic cu puteri specifice. Guvernul central este format dintr-un consiliu suprem, format din 40 de membri. Monarhul federației este și emirul celui mai mare emirat din uniune, Abu Dhabi, iar prim-ministrul uniunii este emirul Dubaiului, cel mai dezvoltat emirat.
Relieful Emiratelor Arabe Unite : Emiratele sunt situate în Peninsula Arabică, având ieșire la Golful Oman și Golful Persic, are graniță terestră cu Arabia Saudită și Oman.EAU are o suprafață de 82.880 km², inclusiv arhipelagul cu cele 200 de insule, a cărui suprafață este de 5.900 km².
Clima : Tropicală și deșertică, cu precipitații puține și temperaturi cuprinse între 10 °C și 48 °C.
Cultură și Religie : Înrădăcinate în cultura islamică, Emiratele Arabe Unite are legături strânse cu restul lumii arabe și islamică.
Aproape toți cetățenii sunt musulmani, aproximativ 85% dintre ei sunt Sunni, iar restul de 15% sunt Shia. Conform documentelor oficiale de la minister, 76% din totalul populației este musulman, de 9% este creștină, iar restul de 15% profesa orice religie.Dubai este singurul emiratul în EAU cu un templu hindus și Gurdwara SikhSikh.Biserica catolica clădiri sunt, de asemenea, prezenți în țară, dar discret. Există o varietate de influență asiatice în școli, restaurante si centre culturale.
INFORMATII UTILE:
Moneda, schimb valutar: moneda oficiala este dirhamul, (1USD= 3,6 AED) – moneda poate fi convertita în valuta. Cartile de credit sunt acceptate peste tot. În orase sunt case de schimb valutare, nu merita sa schimbati banii la receptia hotelurilor, rata de schimb fiind neavantajoasa!
Fus orar: ora României + 2 ore.
Sanatate: vaccinarea nu este obligatorie. Va recomandam sa aveti la dumneavoastra o trusa medicala continând medicamente pentru febra si raceala. Va recomandam sa consumati numai apa îmbuteliata..
Îmbracaminte: se recomanda îmbracaminte usoara, din bumbac/in, pantofi comozi, palarie de soare,ochelari de soare, iar pentru serile racoroase îmbracaminte mai calda. Nu este recomandat purtarea de fuste scurte sau rochii decoltate, din cauza obiceiurilor religioase severe.
Mâncare/bautura: specialitasile culinare nationale si internationale se gasesc atât în restaurantele mici, cât si în cele mai elegante hoteluri. Gastronomia din Dubai este un amestec de influenta libaneza, egipteana, marocana, persana, indiana.
Religie si limba: limba oficiala este araba dar peste tot se vorbeste limba engleza. Majoritatea populatiei este de religie mohamedana, dar traisec si catolici si hindusi.
Orase, locuri de vizitat:
Dubai : Este alcatuit din doua orase, despartite de un golf: pe partea de nord se afla Deira, pe partea de sud orasul modern Bur Dubai. Cele doua orase sunt legate cu un pod si un tunel. Locuri de vizitat: Muzeul din Dubai – pe vremuri fiind rezidentia sheikului, centrul Dubai World Center – de pe acoperisul cladirii se poate admira panorama orasului.
Abu Dhabi: Este capitala tarii, punctul de întâlnire între modernism si traditie.
Sharjah : Oras situat la 15 minue cu masina de Dubai, înconjurând laguna King Khalid. Este centrul cultural al Emiratelor Arabe Unite; aici se afla cea mai mare moschee din Emirate, Muzeul de Arheologie, Muzeul Naturii. Este recomandat pentru familisti si pentru cei care doresc o vacanta relaxanta, fara agitatie.
Dubai este centrul de afaceri si turistic din orientul apropiat, al doilea oras ca marime (700.000 locuitori) din Emiratele Arabe Unite, având capitala la Abu Dhabi. Dubai este numit si orasul contrastelor, unde palatele modernele de sticla coexista cu casele vechi si desertul de la marginea orasului. Pentru europeni reprezinta o lume exotica, unde traditiile au un rol la fel de important ca si cele mai moderne nouta si realizate prin cea mai recenta tehnologie. Dubai este un oras modern si bogat, unde localnicii îsi pastreaza cu mândrie obiceiurile si traditiile si au un respect deosebit fata de vizitatori. Hotelurile de lux, plajele cu mare cristalina ofera un sejur relaxant, bazarul de aur, de argint si de textile ofera produse diversificate cumparatorilor.
Fantasticele mall-uri, hotelurile spectaculoase, imbietoarele terenuri de golf si plajele divine – toate fac din Dubai una dintre cele mai incantatoare si mai dorite destinatii de vacanta. Aici nimic nu este ca in alta parte. Curiozitatea iti este starnita la orice pas si acest lucru a contribuit la faima Dubaiul.
Dincolo de stralucirea cladirilor, de aparent viata scumpa de aici si de clima desertica Dubaiul ofera turistilor experiente unice tot timpul anului. Una dintre acestea este data de posibilitatea de a te pierde printre sutele de magazine. Nicaieri shoppingul nu iti ofera atat placere, atat diversitate, atata „sansa” de a pleca acasa cu satisfactia unei capturi excentele dar si cu cardul gol. Un simplu exemplu, Souk Madinat este mall-ul pe care il vei gasi in hotelul Madinat Jumeriah. Acest mall are propiul sistem de canale de apa pe care poti ajunge de la un magazin la altul, de la un restaurant sau bar la altul si chiar la alte hoteluri din jur.
Cea mai lunga retea automatizata de metrou din lume
Cu autostrazile sale cu cate 12 benzi si o medie de doua masini pe cap de locuitor, Dubaiul este in mare masura un oras motorizat. Sub amenintarea numarului in crestere al blocajelor in trafic, guvernul a inaugurat in anul 2009, prima retea de metrou din Emiratele Arabe Unite – totul la cele mai inalte standarde ale tehnologiei. Metroul din Dubai este complet automatizat, astfel incat nu exista mecanici care sa il conduca. Cu o lungime de 74 de kilometri, el este cea mai lunga retea automatizata de metrou din lume. Vagoanele sunt impartite in doua clase: Regular si Gold; pretul biletelor porneste de la 1,80 dirhami (50 centi), iar un abonament valabil toata ziua costa 14 dirhami (3,80 dolari).
Cel mai ieftin feribot din lume: Unele recorduri mondiale sunt modeste. Bine, asta nu este un record oficial, dar e totusi reconfortant sa vezi ca in Dubai, nu se reduce totul la stralucire si faima. Centrul orasului vechi din Dubai, Deira, este marginit de Golful Dubai, candva sursa de prosperitate a orasului, asta cu mult inainte de boom-ul petrolului. Aici, turistii pot inca sa se plimbe intr-una dintre subredele ambarcatiuni din lemn, cunoscute sub numele de ‘abras’, pentru sub un dirham (in jur de 25 de centi).
OBIECTIVE SI ATRACTII:
1. Cea mai inalta cladire din lume – Burj Khalifa .Cu totii am auzit despre ea: cu o inaltime de aproape 830 metri si cu 5,5 miliarde de dirhami (1,49 miliarde de dolari) investiti in ea, Burj Khalifa este cea mai inalta cladire din lume. Este atat de grandioasa incat cele 164 de etaje ale sale fac ca restul zgarie-norilor din oras sa para simple bungalow-uri – dar la ce te-ai putea astepta de la o cladire care poate fi vazuta de la aproape 100 de kilometri distanta?!
2. Cele mai lungi fantani dansatoare din lume. Fantanile din Dubai care se intind pe o lungime de aproape 280 de metri, arunca la o inaltime de 150 de metri,echivalent cu cel al unui bloc de 50 de etaje, in jur de 1000 litri de apa, totul avand loc pe ritmuri de muzica funky arabeasca dar si muzica clasica precum piesa renumitului tenor Italian Andrea Bocelli Con te partirò (Time to Say Goodbye). Program : Afternoon Shows Daily except Friday: 1:00pm & 1:30pm Friday: 1:30pm & 2:00pm . Evening Shows : Daily: 6:00pm to 11:00pm (Every 30 Minutes)
3. Singurul hotel de 7 stele din lume – Burj Al Arab – simbolul Dubaiului
Ar putea sa pretinda ca are 11 stele si nimeni nu ar avea nimic de obiectat. Favoritul multora dintre turistii care vin aici, hotelul Burj Al Arab, avand forma unei panze de corabie, si-a deschis portile in anul 1999 si a devenit deja un simbol la nivel mondial. Fiecare dintre cele 202 de apartamente de aici costa 4400 dirhami (1200 dolari) pe noapte, iar ele se intind pe doua etaje, fiind dotate cu tot ce poate fi mai luxos in materie si nu ne referim aici la halatele de baie. Desi nu este oficial certificat ca fiind un hotel de 7 stele, nicio alta proprietate din lume nu a primit 8 stele. Inca.
4.Cea mai mare insula artificial – Palm Jumeirah
Cele trei mai arhipeleaguri de insule realizate de mana omului sunt Palm Jumerriah, Palm Jebel Ali si Palm Deira. Toate formeaza imaginea globului pamantesc desfasurat si reprezinta maximum potentialului imaginativ al Dubaiului. Aici omul a invins natura creand oaze mirifice din nimic. Cei mai tari ingineri si arhitecti ai lumii au lucrat la acest proiect, pentru a crea „opera fumndamentala” a Dubaiului. Daca iti doresti sa vezi de aproape minunea, dorinta iti este indeplinita. Zilnic se organizeaza excursii cu barca in Palm Jumerriah, singurul arhipelag terminat in acest moment.
“Palm Jumeirah acopera o suprafata de 560 hectare, a avut nevoie de peste 90 de milioane metri cubi de nisip pentru a fi construita si se mandreste cu unele dintre cele mai faimoase lanturi hoteliere din lume (One&Only, Fairmont, Taj).
5.Atlantis The Palm – resortul magnific
Complexul Atlantis este un resort magnific situat pe Palm Jumeirah, contine 2 turnuri simetrice – Royal Towers, legate intre ele cu un maiestuos pod – Royal Bridge Suite, cu un total de 1539 camere, toate cu balcoane private si privelisti asupra “The Palm” si a golfului Persic.
Dispune de parc acvatic de distractii cu 7 tobogane, unul dintre ele supranumit Saltul de Credinta, ( veti aluneca prin tunelul construit in laguna cu rechini), un acvariu “ The Lost Chambers“ care reproduce legendele orasului pierdut Atlantida, un centru de educare si conservare al delfinilor Dolpfins Bay - locul unde puteti interactiona cu ei, mega facilitati pentru conferinte si evenimente, un centru de scufundari, o plaja privata, peste 20 de restaurante, etc.
6. Cel mai mare mall din lume
Paradis pentru unii. Infern pentru altii. Din mai pana in august, temperatura creste in Emiratele Arabe Unite. Valorile de 40ºC ii alunga pe oameni de pe strazi si ii face sa intre in multele mall-uri din Emirat. Niciunul nu se bucura insa de popularitatea pe care o are Dubai Mall, care – cu suprafata sa de 1,1 milioane metri patrati – este cel mai mare din lume. La aceasta se adauga 1200 magazine, 160 restaurante si cafenele, un parc de distractii, intrarea oficiala pe puntea de observare aflata la etajul 124 in Burj Khalifa. o pista de ski indoor. Asadar daca afara ai minim 30 de grade, in ceea ce se numeste aici iarna, inauntru te poti bucura de o repriza de ski autentic la maxim 0 grade. Este cea mai lunga pista de ski de acest fel, dotata cu telescaun si pista pentru bob sau sanie. Gratiei acestui mall, Dubaiul poate fi numit capitala mondiala a cumparaturilor.
7.Dubai Marina – district portuar artificial
Dubai Marina este una din cele mai noi si populare zone din Dubaiul modern, un “district portuar artificial” construit pe malurile noului canal obtinut prin "aducerea" apei din golfului Persic.
Intregul bazin portuar construit integral de oameni, are o lungime de peste 3 km, este locul unde veti intalni cele mai inalte blocuri din lume, cu inaltimi medii intre 250 si 300 metri, inclusiv cel mai inalt zgarie-nori locuibil din lume, Princess Tower, cu o inaltime de 413 metri si 101 de etaje.
Toate cladirile din zona ofera o priveliste minunata, exista o plaja fascinanta, un golf pentru cele mai elegante si moderne ambarcatiuni, 1 mall si 2 zone pietonale, Walk si Marina Walk, unde veti descoperi o multime de cafenele, restaurante si magazine.
8. Miracle Garden Dubai
Miracle Garden Dubai – este una dintre cele mai noi atractii ale orasului. S-a deschis in aprilie 2013 si deja a atras milioane de turisti. E un loc in mijlocul desertului, unde se gasesc milioane de flori. In principiu nu sunt specii deosebite de flori, ci muscate, panselute,etc. Dar sunt foarte multe si sub diferite forme si figuri.
9. Cel mai mare geam din acril din lume
Ar putea fi privit ca un ecran imens. In ce priveste recordurile, exista altele mult mai interesante decat acela de ‘cel mai mare geam de sticla din lume’. Dar de asta iti dai seama abia dupa ce realizezi ca singurul scop al acestui geam este acela de a tine in frau cei aproape 1000 de litri de apa ai Acvariului din Dubai, in care poti vedea printre altele peste 400 de rechini si pisici de mare.
Acvariul Dubai Mall
Dubai Mall, unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume, face parte din proiectul de 20 miliarde de dolari Burj Dubai Complex. Piesa centrala a Dubai Mall este acvariul gigantic, cu o capacitate de 10 milioane de litri. Acvariul din Dubai adaposteste 33.000 specii de animale, inclusvi 400 de rechini si diavoli de mare. Acvariul a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai mare panou de acril din lume: 8.3 x 32.88 m si o grosime de 75 cm.
10. Desert safari
Iar cand te saturi de atata liniste si simti nevoie de ceva adrenalina in sange o excursie cu jeep-ul in desert reprezinta un must pentru un concediu total. Vei face o intrecere off-road printre dune, cu senzatii dintre cele mai tari (asta daca stai bine cu stomacul), vei cina ca un beduin si te vei bucura de specolul unui bellydance adevarat. Iar pentru a fi cu adevarat „insemnat” lasa-te tatuat cu henna.
Iar seara, de incheiere, fa o vizita in cartierul Bastakia. Aici vei cunoaste Dubaiul asa cum era odata, un oras de pescari. Poti savura delicioasele mancaruri traditionale, te poti bucura de atmosfera arabeasca din unul dintre multele baruri sau poti face din nou, o sesiune de shopping in galeriile de arta traditionala sau in bazar. Iar daca ridici privirea vei vedea, nu departe, luminile mereu aprinse ale oasului nou. Ce poate fi mai frumos decat aceasta antiteza dintre nou si vechi undeva in inima Orientului Mijlociu, acolo unde omul a ridicat o metropola din apa.
11. Moscheea Jumeirah
Poate nu la fel de faimoasă precum cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite, marea moschee Sheikh Zayed din Abu Dhabi, dar cu siguranță unul din punctele de reper de pe harta turistică a Dubaiului, Moscheea Jumeirah este una din puținele care acceptă vizite din partea vizitatorilor nemusulmani în anumite zile ale săptămânii. Într-o locație excelentă, vizavi de complexul comercial Palm Strip și Dubai Marine Resort, în imediata apropiere a plajei Jumeirah, cea mai frumoasă moschee din Dubai este și una dintre cele mai fotografiate atracții, în special seara, când luminile îi conferă o aulă magică pe cerul întunecat. Istoria moscheei Jumeirah începe în anul 1975, cu mult înainte de apariția pe șoseaua Jumeira Beach a grupurilor de restaurante, hoteluri exclusiviste și saloane de înfrumusețare pe care le putem vedea astăzi. Paradoxal sau nu, la momentul inaugurării moscheei, zona era dominată doar de silueta hotelului Chicago Beach, demolat ulterior pentru a lăsa locul mai luxosului Jumeirah Beach Hotel. Moscheea Jumeirah este opera șeicului Rashid Bin Saeed Al Maktoum, iar valoarea și importanța ei este recunoscută prin adăugarea pe bancnota de 500 de dirhami a statului arab. De ce Moscheea Jumeirah? În Emirate, există trei moschei deschise vizitelor publicului din afara credinței islamice: moscheea din Abu Dhabi menționată puțin mai devreme, moscheea Al Farooq din zona Al Safa din Dubai și Moscheea Jumeirah. Deși ceva mai mică decât edificiul musulman din Al Safa, Moscheea Jumeirah poate acomoda aproape 1.300 de vizitatori sau credincioși, iar excursiile organizate în interior de Centrul pentru Înțelegere Culturală au menirea de a oferi turiștilor o percepție pozitivă despre Islam, cu explicații privind similitudinile dintre marile religii ale lumii. Explicațiile sunt furnizate în limba engleză de ghizi competenți, o experiență care vă va impresiona poate mai mult decât vederea moscheei în sine. Moscheea Jumeirah și incinta adăpostită în interiorul blocurilor masive de piatră de culoare crem este un paradis răcoros pentru toți cei curioși să-i calce pragul, departe de soarele arzător și mașinile gălăgioase, iar o dată pășind pe covorul verde, veți simți calmul și pacea tipică unei rugăciuni islamice. La fel ca în cazul altor edificii de profil, sala de rugăciune este un hipostil generos, unde acoperișul este susținut de o serie de coloane. Pe partea opusă a intrării se găsește zidul Qibla, ce stabilește direcția în care ar trebui să se îndrepte musulmanii la ora de rugăciune, direcție stabilită de sfânta Kaaba din Mecca. În mijlocul zidului se află mihrabul, locul din care imamul conduce sesiunile principale de rugăciune, de cinci ori pe zi. Departe de a fi doar un alt simbol al unui oraș înțesat de minuni tehnologice și arhitecturale, Moscheea Jumeirah reprezintă cea mai potrivită modalitate de a cunoaște mai multe detalii despre islamism. Bineînțeles, ca în oricare alt edificiu reprezentativ religiei musulmane, este necesar să ne adaptăm comportamentul și ținuta, din respect pentru cultura statului gazdă. Nu sunt permiși pantaloni scurți, tricouri cu embleme sau reclame citibile, iar femeile trebuie să-și acopere capul cu o eșarfă. Dacă nu aveți una, o veți primi la fața locului (faimoasele Abaya negre). Pantofii rămân întotdeauna la ușă. Trebuie să adoptăm o ținută modestă și o atitudine smerită, în conformitate cu pioșenia locului. Pentru a o vizita, încercați să obțineți informații despre programul cu publicul la recepția hotelului în care sunteți cazați. De obicei, tururile se efectuează în dimineața fiecărei zile, în jurul orei 10:00. Nu aveți nevoie de o programare prealabilă iar intrarea costă în jur de 2 euro (10 dirhami). Vizita durează aproximativ 1-1,5 ore, iar fotografiile sunt premise
12. Ski Dubai
Pentru a înțelege mai bine minunea tehnologică din spatele complexului „de iarnă” Ski Dubai trebuie să pășim puțin afară. Doar atunci, când temperaturile mai mari de 40 de grade Celsius reușesc să ne ardă obrajii în câteva minute, ne dăm seama ce înseamnă acest masiv tărâm al plăcerilor hibernale, unde pudra albă de nea nu lipsește niciodată. Dar nu ne-am propus să elogiem în termeni poetici spațiul găzduit în cadrul mallului Emirates, ci să descriem, cât se poate de obiectiv, aventurile de care puteți avea parte în interior. Paradoxal sau nu, complexul Ski Dubai dispune de 5 pârtii de schi - cea mai lungă are 400 de metri, cu o verticalizare de 60 de metri. Rampa dedicată snowboarderilor, în jargon „quarter-pipe”, teleschiul, toboganele și spațiul larg în care vă puteți angrena chiar și la o bătaie cu bulgări în toată regula, completează imaginea unei mici Elveții alpine în mijlocul deșertului arăbesc. Am menționat Elveția pentru că unul dintre restaurante, cu tematică montană, se numește St. Moritz! Evident, dacă sunteți mari amatori de schi, după câteva ture ar putea să devină plictisitor, dar cum altfel ați putea avea parte de o pârtie de schi într-un climat tropical deșertic? Ski Dubai este conectat de Mall of Emirates, la sud de Burj al Ara
BUCURESTI | COMPLEX PROSPER, CALEA 13 SEPTEMBRIE, NR. 221-225 | 021-4110604 021-3105215 0764-403307 0764-403306 | send YM send YM |
CONSTANTA | STEFAN CEL MARE NR.35-37 - CASA MODEI | 0241-521242 0341-174819 0764-403302 0764-403300 | send YM send YM |
CONSTANTA | BULEVARDUL TOMIS NR.279,BL.T7,PARTER | 0241-642648 0241-550125 0764-403301 0764-403305 | send YM send YM |
MANGALIA | SOS. CONSTANTEI NR. 50 | 0241-754550 0764-403303 | send YM |
OFERTE CURENTE
Informatii utile
- Protectia Consumatorului - ANPC
- Contractul cu Turistul
- Conditii rezervare bilete
- Conditii generale
- Contract colaborare
- Anexa Early Booking
- CONDITII ASIG. SKY SNOWB SANIE
- CONDITII ASIGURARE BAGAJE
- CONDITII ASIGURARE MEDICALA
- CONDITII ASIGURARE SKI
- CONDITII ASIGURARE SNOWBOARD
- CONDITII ASIGURARE STORNO
- PUNCTE FRONTIERA ROMANIA TELEFOANE UTILE