Top 10 cele mai periculoase tari din lume !

Lista celor 10 cele mai periculoase tari din lume in anul 2013

Citind acest articol, lumea pentru tine este probabil un loc relativ sigur. Cu toate acestea, exista anumite tari pe această planetă in care securitatea si siguranta pot lipsi. Aceste locuri au un pericol ascuns peste tot, putand fi atacat in momentul in care lasati garda jos. Mai jos va prezentam lista celor mai periculoase tari din lume in 2013:

1. Siria

Este considerata  una dintre cele mai periculoase tari din lume in anul 2013. Incepand cu anul 2011, numarul morților cauzate de conflictul civil din această tara a ajuns la 60.000. Această rata este  estimativa deoarece nimeni nu poate sti cu adevarat numarul real al victimelor.

Acest lucru se datoreaza opresiunii libertatii politice exercitate  de presedintele actual: Bashar al Assad. Eforturile sale brutale de a reduce la tacere pe cei care sunt impotriva lui au dus la nenumarate executii, crime si “disparitii”,toate fiind realizate in secret. Nimeni nu este in siguranta – copiii, femeile si  jurnaliștii aflati pe cont propriu sunt in pericol.

2. Irak

Simpla mentionare a “Irakului”, ne duce cu gandul la o “tara periculoasa.” Reputatia acestei tari a devenit sinonima cu teroarea si razboiul. Desi  Statele Unite ale Americii face tot posibilul in vederea stabilizarii conditiilor din Irak, imbunatatiri remarcabile nu pot fi observate in momentul de fata.

Putem fi siguri sa declaram aceasta tara intr-o stare mai rea decat in anii trecuti. Moartea dictatorului irakian Saddam Hussein, pe care americanii l-au urmarit cu mare interes, a  starnit mai multa furie si a declansat mai multe dispute. In present,  tara se afla intr-o stare conflictuala de nesfarsit , avand teroristi nemiloși si nenumarati rebeli. Toate acestea fac din Irak cea mai periculoasa tara din lume.

3. Somalia

Într-o lume fantastică, Somalia, cu intrega ei frumusete, ar fi fost considerata cea mai frumoasa destinatie turistica. Totusi, situația reala din aceasta tara este destul de diferita. Inca de la războiul civil din anul 1990, teritoriul a devenit conflictual.

Lipsa unui sistem guvernamental stabil și autentic a determinat aparitia  unei conduceri statale exercitate de catre militii, dictatori military si chiar de catre pirate. Traficul de droguri, pescuitul ilegal, pirateria in largul marii si alte activitati  in afara legii sunt intalnite in Somalia.

4. Afghanistan

Afganistanul face parte, de asemenea, dintre cele mai periculoase tari din lume. Declarata ca fiind tara-mama a organizației teroriste Al-Qaeda, pe teritoriul acestei tari pot fi intalnite o mulțime de pericole. De indata ce ati pus piciorul pe teritoriul acestei tari , trebuie sa incepeti sa va supenti rugaciunile. Atentatele sunt la ordinea zilei si nu poti sti niciodată ce individ di apropiere ascunde indeajuns de mult explozibil pentru a distruge intreaga populație.

La numarul crescand al pericolelor din aceasta tara  se adauga  constanta lupta dintre forțele armate locale, susținute de trupele NATO,si forțele Al-Qaida si cele ale talibanilor. Imaginati-va cum este sa fiti prinsi la mijloc. Asta ar speria orice turist si l-ar convinge sa nu isi mai paraseasca in veci orasul natal.

5. Sudanul si Sudanul de Sud

Fiind localizate in partea de sud a Egiptului, Sudanul de Sud si Sudanul se numara printre cele mai periculoase tari din lume. Nu s-a dorit stabilirea unei relatii intre cele două țări pana in urma cu ceva timp. Sudanul de Sud este in cea mai mare parte o tara crestina, în timp ce Sudanul  reprezinta o națiune islamica. Conflictul provine de la impunerea dominatiei tarii islamice asupra celei crestine.

Cu toate ca Sudanul de Sud a devenit recent un stat independent, starea conflictuala persista. Nu este neobișnuita aparitia unor ciocniri violente intre cele doua tari, si in plus conflictele dintre triburi sunt de asemenea frecvente. O multime de straini care viziteaza Sudanul nu mai reusesc sa revina din pacate in propria lor tara

6. Brazilia

In momentul de fata, aceasta este o tara pe care nu ai fi  crezut sa o regasesti in aceasta lista. Brazilia este extrem de renumita pentru plajele sale spectaculoase, afacerea interminabila a fotbalului și modelele brazilience consacrate de la Victoria’s Secret.

In ciuda tuturor acestor aspecte si a promovarii intensive a acestei destinatii turistice, Brazilia are o rata a criminalității extrem   de mare, ajungand la un numar de  40.000 de decese anual. Jafuri, răpiri și alte activități criminale sunt, de asemenea, in sfera violentelor intalnire in acest stat. Din fericire, astfel de lucruri vor fi tinute sub control pana in anul 2016, cand Jocurile Olimpice sunt programate sa aiba loc in tara.

7. Mexic

Desi mii și mii de oameni viziteaza Mexicul in fiecare an, tara este insa considerata ca fiind una dintre cele mai periculoase din lume. Cunoscut  ca o destinatie turitica populara, Mexic este, de asemenea, o tara afectată de probleme majore ale drogurilor, probleme privind traficul de arme, si rate crescute ale criminalitatii si rapirilor.

Deși violența, care este in mare parte legata de droguri, poate izbucni in orice parte a tarii, este cel mai frecvent intalnita in orasele de frontiera, cum ar fi Nogales, Tijuana, si Ciudad Juarez. Schimburi de focuri publice au loc zilnic in aceste zone. Chiar dacă oficialii subliniaza ca majoritatea  victimelor nu sunt turisti, unele statiuni turistice populare ,cum ar fi Acapulco au avut parte de o violenta extrema in ultimii ani.

8. Pakistan

Guvernul tarii reuseste sa controleze anumite regiuni ale tarii. Cu toate acestea, restul tarii nu a fost niciodată in favoarea crearii natiunii pakistaneze. Aceasta  ar fi sigur o rețetă perfecta pentru aparitia tensiunilor, dar se mai pot adauga si altele. Celelalte componente care fac Pakistanul o tara periculoasa sunt: talibanii, Al Qaeda, programele nucleare, și practicile islamice radicale. Se amestecă totul si ceea ce se obtine este o bomba cu ceas.

9. Coreea de Nord

Deși această tara izolata nu ofera turistilor posibilitatea de a o vizita, reprezenta insa una dintre cele mai periculoase state din lume in 2013 Dacă sunteti un cetatean din Coreea de Nord, moartea poate aparea in mai multe feluri, desi cele mai frecvente probleme cu care se confrunta nord-coreeni sunt malnutriția si saracia. Cetatenii  trebuie, de asemenea,sa se supuna cerintelor guvernamentale in orice moment, ei fiind monitorizati 24/7 prin intermediul interfoanelor din propriile case.

Regulile de stat din Coreea de Nord, impuse ferm si in privinta unei oficialitati de rang inalt din Coreea de Nord ce a fost de fapt executata pur si simplu (prin “obliterarea”), datorita faptului ca a consumat alcool în timpul perioadei de doliu : 100 zile in anul 2011 cand a murit dictatorul nord-coreean Kim Jong-Il. Oricare persoana dintre cei 25 de milioane de cetateni nord-coreeni considerate ca nu sufera indeajuns de in timpul perioadei de doliu pentru “liderul drag”, a fost condamnata la sase luni de munca grea într-un lagar de munca.

Mai mult decat atat, Coreea de Nord a continuat sa sfideze si sa nu se supuna comunitatii internationale in vederea opririi efectuarea de teste nucleare. Coreea de Nord este suficient de îndrazneata sa ameninte Statele Unite ale Americii, care ramanene tinta programelor nucleare si de rachete ale tarii. Uimitor este faptul ca aceasta tara nu se lasa influențata de indemnurile aliatulului sau, China, pentru a adopta aceasta constrangere.

10. Columbia

Avand un record de 2338 de acte de rapire numai in anul 1998, Columbia inca este cunoscuta ca fiind capitala actelor de rapier la nivel mondial. Țara este, de asemenea, cunoscuta pentru ratele ale criminalitatii extrem de mari, care în 2006 a fost de 70 cetateni  ucisi din  100.000.

In plus, gruparile anti-guvernamentale duc in mod constant un razboi fara sfarsit impotriva autorităților. Oricine poate fi atacat. Toate acestea fac din Columbia una dintre cele mai periculoase tari din lume.

Crima si pericolele sunt omniprezente, dar exista destinatii  in care acestea sunt mai raspandite. De aceea, va sfatuim ca destinatiile turistice alese pe care doriti sa le explorati sa nu se afle printre cele mai periculoase tari din lume.